Crool
Image default
Aanbiedingen

Tips om af te vallen

Heb jij ook al verschillende afvalmethodes geprobeerd, zoals bijvoorbeeld van https://www.herba4everyone.nl/, maar lukt het je tot op heden niet op af te vallen? Dan hebben we in dit blogartikel verschillende tips voor je klaar staan. We vertellen je wat wel werkt, zodat jij ook op een gezonde en natuurlijke manier af kunt vallen. Lees verder voor meer informatie.

 

Weinig eten zorgt er niet voor dat je afvalt

Veel mensen die willen afvallen stoppen plotseling met veel eten. ‘Hoe minder ik zal eten, hoe meer ik zal afvallen’ is vaak de gedachte. Deze gedachte is onjuist. Op het moment dat je namelijk minder gaat eten zal je lichaam meer opslaan met als gevolg dat je geen gewicht verliest. Daarnaast is het natuurlijk ook erg ongezond wanneer je minder gaat eten, omdat je op deze manier te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Wij raden het aan om bij te houden wat je precies eet en op deze manier een inzicht probeert te krijgen in alle ongezonde voeding die je tot je neemt.

 

Alcohol is een grote boosdoener

Afvallen is al een lastig proces op zich en wij merken dan ook dat veel mensen zich in het weekend willen belonen door alcohol te drinken. Een glas wijn of een biertje bevat echter flink wat calorieën, waardoor al je harde werk voor niets is geweest. Probeer dan ook om alcohol tijdens het afvaltraject te laten staan, hoe moeilijk het ook is.

 

Beloon jezelf ook niet met lekker eten

Naast alcohol raden wij het ook af om jezelf in het weekend te belonen met lekker eten. Je hebt je de hele week al aan een strikt dieet gehouden en natuurlijk begrijpen wij het dat je weleens iets lekkers wilt gaan eten. Dit is echter niet verstandig, want ook hierdoor zorg je ervoor dat al je harde werk weer voor niets is geweest. Daarnaast is het ook zo dat wanneer je eenmaal een lekker tussendoortje hebt gepakt je vaak denkt dat een volgend tussendoortje ook geen kwaad kan. Op het moment dat hier sprake van is ben je verkeerd bezig en zal je geen kilo’s verliezen, maar juist alleen maar aankomen in gewicht.

 

Probeer de balans te vinden

Net als alle andere zaken in het leven is het belangrijk om balans te vinden. Zorg ervoor dat je voldoende beweegt en dat je voldoende gezond voedsel eet. Natuurlijk hoeft niet alles 100% gezond te zijn en je mag zeker wel een keer een uitzondering maken. Maak echter niet vaker dan één keer per maand een uitzonder, hoe moeilijk het ook is. Wanneer je bovenstaande stappen volgt hebben wij er alle vertrouwen in dat het ook jou gaat lukken om die extra kilo’s kwijt te raken.