Crool
Image default
Huishoudelijk

Een nieuwe look in huis door je gordijnen te verven

Ben je toe aan verandering in huis? Misschien een nieuwe keuken? Een nieuwe bank? Een nieuwe tv kast? Of wil je gewoon graag iets heel simpels en kleins vervangen wat toch een groot zicht in je huis heeft en een hele andere look of stijl kan geven? Heb je wel eens gedacht aan het verven van je gordijnen? Misschien wist je niet eens dat het kon. Maar je kan je gordijnen zelf verven. Het is ook zeker goedkoper en bespaard je daarom veel geld. Anders had je misschien wel nieuwe gordijnen gekocht of een heel nieuw interieur. Het verven van je gordijnen is eigen heel simpel. Je doet dit namelijk door een keertje je gordijnen in de wasmachine te doen en die met een bepaalde te verf te wassen. Het is alleen niet zo super makkelijk als het klinkt, er zijn wel een aantal dingen waar je aan moet denken voor je het gaat doen. 

7 dingen waar je op moet letten voor je gaat verven

Zoals ik net zei moet je dus op een aantal dingen letten voordat je de gordijnen in de wasmachine doet met een kleurtje. Hier zijn 5 belangrijke dingen die je moet weten voor je gaat beginnen. 

1. Zijn mijn gordijnen licht genoeg of moet ik ze eerst nog ontkleuren?

2. Ga ik ze ontkleuren zo ja, met welke soort verf doe ik dit dan.

3. Van welke stof zijn mijn gordijnen gemaakt en kan ik deze wel verven?

4. Welke soorten stoffen horen bij welke verf?

5. Welke soorten verf zijn er allemaal en hoeveel verf heb ik eigenlijk nodig? 

6. Is de kleur al mooi genoeg na 1 wasbeurt of heeft het een nog een aantal wasbeurten nodig? 

7. vind je de kleur mooi? Hang je gordijnen dan uit maar let op dat ze niet in het zonlicht drogen, dit kan de kleur weer faal maken.