Crool
Image default
Aanbiedingen

Zwagerschapskussen kopen? Wij hebben de beste tips!

Waarom u een lichaamskussen nodig heeft tijdens de zwangerschap

Helaas voor rug- en buikslapers is zijslapen het beste tijdens de zwangerschap. Slapen op de buik is om voor de hand liggende redenen uit den boze – slapen op een schoppende strandbal is niet bepaald ontspannend. Maar rugslapen is ook af te raden omdat het een belangrijke ader kan samendrukken die bloed naar je baby brengt.

Dat betekent dat zijslapen de enige optie is als je verder in de zwangerschap bent, maar je groeiende bult zal ook meer druk uitoefenen op je heupen en rug – en dat is waar een zwangerschapskussen van pas komt. Deze kussens geven steun op verschillende plaatsen op uw lichaam: sommige op uw rug, andere op uw knieën, nog andere alleen op uw buik en nog andere op al deze plaatsen. Als je er een gebruikt, kun je ’s avonds comfortabeler naar bed gaan en ’s ochtends pijn voorkomen.

 

 

Wat moet u in een zwangerschapskussen zoeken?

 

Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten zwangerschapskussens op de markt, met verschillende vormen, maten, materialen en contouren. Van U-vormige zwangerschapskussens tot C-vormige zwangerschapskussens, elk biedt iets unieks dat gunstig kan zijn voor de slaap tijdens de zwangerschap. Dit zal afhangen van uw voorkeuren, maar er zijn een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van een zwangerschapslichaamskussen.

  • Grootte: Zwangerschapskussens kunnen variëren van een wig die niet groter is dan een standaard kussen tot een U-vormig lichaamskussen dat je voor en achter omhelst. Hoeveel ruimte u bereid bent op te geven in bed is aan u (en misschien uw partner), maar het is zeker iets om over na te denken voordat u tot aanschaf overgaat.
  • Vorm: Sommige kussens buigen onder je hoofd en tussen je knieën, terwijl andere parallel aan je lichaam lopen. Andere zwangerschapskussens hebben een kuil die uw bult omsluit. Afhankelijk van waar u zich ongemakkelijk voelt, kan de ene optie zinvoller zijn dan de andere. Er is nog een andere factor waarmee u rekening moet houden: Als je ’s nachts vaak op een andere kant slaapt (en van plan bent dat te blijven doen, zelfs als je bult het moeilijk maakt), kun je kiezen voor een U-vormig kussen dat je niet elke keer hoeft aan te passen als je beweegt.
  • Materiaal: Als je het warm hebt, geef je misschien de voorkeur aan een katoenen hoes in plaats van een hoes van polyester, dat minder ademend is.

 

 

Wanneer moet u beginnen slapen met een zwangerschapskussen?

Er is geen vast tijdstip waarop u een zwangerschapskussen moet beginnen gebruiken. Eenvoudig gezegd moet je met een zwangerschapskussen beginnen wanneer je het moeilijk vindt om van houding te veranderen tijdens je slaap. Voor de meeste vrouwen is dat rond week 20, wanneer je buik begint uit te zetten.

 

Wat is een beter U-vormig of C-vormig zwangerschapskussen?

U-vormige kussens bieden comfort aan beide zijden, zodat uw buik en rug worden ondersteund, maar ze kunnen veel ruimte innemen op uw bed, zoals hierboven vermeld. Een C-vormig kussen kan beter werken voor sommige aanstaande moeders, maar het kan niet dezelfde ondersteuning bieden aan je rug als een U-vormig kussen.