Crool
Image default
Bedrijven

Bezienswaardigheden in Amstelveen

Amstelveen wordt wel een beetje gezien als een forenzenstad. Lekker dichtbij Amsterdam is dat wellicht ook niet zo vreemd. Toch, om te zeggen dat Amstelveen alleen een plaats is die er is voor mensen die in Amsterdam is, gaat dan toch ook weer te ver.

Architect Amstelveen

Een architect in Amstelveen bevestigt dit. ‘Amstelveel heeft ook interessante gebouwen’, aldus de architect in Amstelveen. Gebouwen die ook een stuk geschiedenis weergeven. Dus als je in Amstelveen bent is het leuk om ook eens goed naar de architectuur hier te kijken, aldus de architect in Amstelveen.

De architect in Amstelveen benoemd daarbij onder andere het Wester-Amstel als voorbeeld. Een prachtig wit pand. Het gebouw was van een rijk koopman die burgermeester van Amsterdam was: Nicolaas Pancras. Hij liet een luxueuze versie bouwen van een 17e -eeuwse Langromp-boerderij. Het is zo in de loop van de jaren diverse keren van uiterlijk veranderd.

Wat extra fijn is dat er ook een buitenplaats bij is. Een heerlijke rustige plek, zeer uitzonderlijk zo midden in de stad.

Meer te doen

Er is nog veel meer te doen in Amstelveen. Zo is er bijvoorbeeld ook de Amstelkerk en Schouwburg Amstelveen. Daarnaast heeft Amstelveen net als andere plaatsen ook genoeg terrasjes voor warme zomermiddagen. Kortom? Amstelveen is zo gek nog niet.

Houd je van cultuur? Dan is het wellicht voor jou interessant om de fontein van Karel Appel te bewonderen. Dit kunstwerk noemt men ook wel ‘De Brandstapel’. Het werk is in brons gegoten en de fontein is onderdeel van het kunstwerk. Het kunstwerk staat aan de voorkant van het Cobra Museum.

Ervaren

Wil je nu zelf weten hoe het nu is om een dagje Amstelveen te doen? Ga het dan zelf ervaren. Uiteindelijk gaat het om je eigen beleving en hoe je het er zelf leuk maakt. Daarbij is er in Amstelveen nog genoeg te zien, dus dat komt vast wel goed.

https://basvogelpoel.nl/architect-amstelveen/