Crool
Image default
Electronica en Computers

Tips voor een goede mondverzorging

Tips voor een goede mondverzorging

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar bij een goede mondverzorging hoort natuurlijk allereerst het poetsen van je tanden. Dit is niet iets wat we er zomaar even tussendoor bij kunnen doen, maar behoeft serieuze aandacht. Toch zien we, dat er vaak veel te kort en te weinig wordt gepoetst. Met name bij jongeren, die hebben het idee dat een seconden of 20 meer dan voldoende is. Terwijl het advies is om dit minimaal twee minuten te doen. Vind je het lastig om te bepalen hoe lang 2 minuten is, dan kun je natuurlijk ook gewoon een timer zetten. Een andere optie is een Elektrische tandenborstel. Deze geeft namelijk exact aan wanneer je klaar bent, maar kies je voor een geavanceerd exemplaar, dan helpt deze je ook te bepalen hoe hard je eigenlijk mag en moet drukken.

De juiste tandenborstel

Uiteraard begint een goede mondverzorging met het poetsen van de tanden, maar dan wel met ook een goede tandenborstel. Uiteraard hoef je niet per se de tandenborstel die als best getest is te kiezen, maar het is wel aan te raden. Hiervan is namelijk bewezen dat deze exact doet waarvoor hij is bedoeld en hoef jij je een stuk minder zorgen te maken over het uiteindelijke resultaat.

Voeding

Het goed poetsen van de tanden vormt natuurlijk uiteindelijk de basis voor onze mondverzorging. Toch zijn er ook tal van andere invloeden die bepalen hoe de conditite van jouw gebit is. Hierbij moet je denken aan het dagelijkse eten en drinken wat we doen. Te veel suiker is natuurlijk niet goed, maar ook koffie en sigaretten hebben een negatieve uitwerking op ons gebit. Het is dus goed om hier voor jezelf rekening mee te houden, wanneer jij het belangrijk vindt dat je tanden er mooi en stralend uit blijven zien. Uiteraard is het volledig aan jezelf te bepalen wat jij belangrijk vindt. Toch zou het ontzettend zonde zijn als je hier niks mee doet. Je tanden krijg je namelijk maar één keer en zijn toch je visitekaartje, zorg er daarom dus ook goed voor!