Crool
Image default
Onderwijs

Het internetjargon begrijpen

Het internetjargon begrijpen

Sinds het begin van het internet heeft zich ook een nieuw soort cultuur ontwikkeld. Dit is echt een heel raar maar fascinerend fenomeen omdat het alleen mogelijk is door de kracht van internet. Net als in de echte wereld heeft internet ook zijn eigen slangwoorden, woorden met dubbele betekenis en trends ontwikkeld. Met hoe elk genre, niche of categorie op internet functioneert, kan een eenvoudige vraag als “wat is een loft” bijvoorbeeld mogelijk verschillende antwoorden hebben voor elke specifieke groep. Meestal zijn deze dingen alleen logisch als ze op internet voorkomen. Wanneer je deze dingen eerder in de echte wereld tegenkomt, lijkt het geen bepaalde betekenis te hebben. Het kan erg moeilijk zijn om vertrouwd te raken met het internetjargon, omdat het een zeer uitgebreid onderwerp is. Elke groep heeft zijn eigen internettaal. Afgezien daarvan kunnen verschillende landen ook hun eigen internettaal ontwikkelen op basis van hun eigen taal en cultuur.

Jargons

Er zijn veel internet taaltjes. Het is zo groot dat je ze niet zomaar allemaal in één categorie kunt groeperen. De meeste van deze jargons zijn vaak afkortingen om dingen ook korter te maken. Internet-slangen zijn net als vroeger wat is een milf, rad, gnarly, veg out of wannabe-betekenis was. Het is meestal een uitdrukking of een verkort woord om iets te beschrijven. De meest voorkomende voorbeelden hiervan zijn LOL, OMG, BTW, BRB en TBH. Maar er zijn ook slangwoorden als based, AFK, GG, F, noob, 322, sigma en chad die minder vaak voorkomen bij het publiek. Deze jargons zijn meestal afkomstig uit videogame gemeenschappen of verschillende internetgenres zoals de sigma grindset.

Woorden met dubbele betekenis

Het internet heeft ook veel woorden met dubbele betekenis geproduceerd. Sommige woorden hebben zelfs zoveel betekenissen voor specifieke groepen dat het kan worden beschouwd als significant meer dan dubbele betekenissen. Dit is een soort jargon dat je niet zomaar kunt bestuderen als je bepaalde vragen hebt, zoals wat is een hulp werkwoord. Dit zijn woorden die je kunt leren als je diep genoeg in het konijnenhol van internet duikt. Voorbeelden van deze dubbele betekenissen zijn piraat, wolk, trol, meerval, seeders, bloedzuigers, torrent en lobby’s. De meeste van deze woorden zijn verbonden met verschillende soorten internetfuncties, mensen, handelingen en videogames.

Trends

Sommige internetlingos kunnen ook worden ontwikkeld via verschillende virale en trending dingen op internet. Voorbeelden hiervan zijn sigma, chad, based, facebook me, DM me en nog veel meer. Deze jargons kwamen voort uit trends die verband houden met motivatie om rijk te worden, trouw blijven aan jezelf, moderne wakkerheid bestrijden en dominantie over zaken doen gelden. Sommige van deze jargons bestonden al in het verleden. Maar vanwege de manier waarop trends over internet circuleren, zijn sommige van deze oude jargons opnieuw gebruikt, samen met een nieuwe betekenis op basis van de trend. Een van de beste generatoren van slangwoorden zijn meestal van memes, wat een van de categorieën is waarmee dingen op internet kunnen trenden.