Crool
Image default
Bedrijven

Hoe je minder gaat snaaien

Het is best lastig om elke keer niet te snaaien. Er zijn zoveel momenten dat je iets lekkers onder je neus krijgt geschoven, dat het lastig is om er niet aan toe te geven. Ja, je weet ook wel dat je het zelf doet. Maar toch, het is wel lastig. Gelegenheid maakt de dief en gelegenheid maakt het ook moeilijker om niet te snaaien. Hoe ga je nu dan minder snaaien? Lees het hier.

Waarom wil je minder snaaien

Het is de belangrijkste vraag. Vind je namelijk die reden niet genoeg om minder te snaaien op de moeilijke momenten? Dan heb je dus niet genoeg motivatie. Wat kan helpen is om te denken wat er gebeurt als je niet stopt met overmatig snaaien. Krijg je dan extra gezondheidsrisico’s, vind je jezelf dan niet meer mooi? Wat het ook is, zoek datgene wat jou motiveert. Je kunt ook kijken naar wat je wel wilt. Denk aan bijvoorbeeld meer energie.

Tapas hapjes maken

Het is een slim idee om met de feestjes die jij zelf houdt, te kiezen voor gezonde dingen. Er zijn zoveel dingen die je gezond kunt maken, denk aan:

  • Tapas hapjes maken.
  • Mensen rond etenstijd uitnodigen en een gezonde maaltijd voor ze koken, in plaats van gebak eten.

Ook kun je het snaaien in de avond veranderen: vervang de chips door een handje vol ongezouten noten. Vervang die reep chocola door een appel.

Het gewone eten

Hoe kun je nu zorgen dat je het volhoudt? Dan is het erg slim om gewoon veel groente en fruit te eten. Als je op een dag 500 gram groente eet en twee stuks fruit, dan heb je niet zoveel gegeten qua calorieën. Maar, je hebt dan wel een vol gevoel en je hebt allerlei gezonde voedingsstoffen binnen.

Gewoonte inlassen

Het moeilijkste is om nieuw gewoontes in te lassen. Vind je dat moeilijk? Begin dan eerst met elke dag bijvoorbeeld zes grote glazen water te drinken. Het voordeel is dat je zo ook minder snel nog frisdrank gaat drinken. Je hebt immers al aardig wat gedronken. Dan kun je een maandje later wellicht beginnen, met heerlijke tapas hapjes maken.

https://24taste.nl/gezonde-tapashapjes/