Crool
Dienstverlening

Xbrl parser

Als bedrijf moet je wel beginnen met het investeren van xbrl parser. Steeds meer bedrijven gebruiken het en als je er nu niet voor gaat loop je als bedrijf straks achter op de ontwikkelingen. Er zijn al bedrijven dat verplicht xbrl parser moeten gebruiken. Dit omdat ze rapporten in xbrl moeten aanleveren. Dit kan in de toekomst voor alle bedrijven verplicht worden.

Het is dan zeker een goede investering in de toekomst van je bedrijf. Als het later door meer bedrijven gebruikt gaat worden is xbrl parser ook handig voor het uitwisselen van informatie onderling.

Nu hebben we het over xbrl parser terwijl de meeste van ons niet eens weten wat xbrl is. Een korte uitleg vind ik dan ook noodzakelijk. Xbrl is ontwikkeld voor het opstellen en delen van financiële informatie over het internet. Zo een computertaal bestond nog niet. Terwijl we al zo lang gebruik maken van het internet. Een nonprofit organisatie begon daarom met het ontwikkelen van xbrl. Ondertussen word xbrl over de hele wereld gebruikt en zijn er diverse software voor ontwikkeld. In Nederland hebben we dan ook onze eigen versie van xbrl parser. Deze gaat onder de naam sbr maar het is hetzelfde computertaal dat hiervoor word gebruikt.