Crool
Image default
Eten en drinken

De lekkerste biefstuk kiezen

Je bent een vleesliefhebber en dan gaat jouw keuze met name uit naar de biefstuk. Hier ben jij zeker niet de enige in. Maar voordat je ervoor kiest om de biefstuk als avondmaaltijd te nemen zijn er wat weetjes die jou als vleesliefhebber kunnen helpen bij je besluit. Er zijn namelijk zoveel soorten biefstuk die je kunt kiezen. Onder andere de tournedos, de ossenhaas en de welbekende Entrecote steak. De entrecote steak is voor velen dé beste keuze als het om biefstuk gaat en dit is natuurlijk niet zonder goede reden.

Entrecote steak

De Entrecote steak wordt door veel vleesliefhebbers bestempeld als één van de lekkerste stukken vlees. De Entrecote steak wordt gemaakt van een rund, varken, bizon of kalf. De meeste van deze steaks worden gemaakt van runderen maar er zijn dus ook andere opties. De steak wordt gesneden uit de rug van het dier, het wordt weggehaald met een vetrandje tussen de ribben. Wanneer de dunne lende inclusief been en ossenhaas wordt gesneden, wordt er gesproken van een T-bone steak.

Marmering

Hoe de Entrecote steak smaakt kan erg verschillen. De steak staat bekend als vlees met marmering, vlees dat erg mals is. Hierbij is het belangrijk te weten of de Entrecote steak van een varken of rund komt. Maar hoe mals de steak is wordt ook bepaald door de leeftijd van het dier en door de hoogte van het vetgehalte dat zich tussen de spieren bevindt. Dat dit vlees over het algemeen erg mals is komt doordat het uit de rug van het dier wordt gehaald. Doordat de spieren in dit deel van het dier over het algemeen weinig inspanning hebben gehad ontstaat er een malse structuur, marmering, in het vlees.

Jouw avondmaal

Genoeg reden dus om de Entrecote steak vanavond klaar te maken, zodat je heerlijk kunt smullen van dit malse vlees. Biefstuk dat ontzettend smaakvol is en waarbij je kunt kiezen of het vlees van de koe, kalf, bizon of een varken komt. Misschien probeer jij deze keer wat anders dan rund en ga jij voor het vlees van de bizon. Om het allemaal nog makkelijker te maken kun je tegenwoordig de Entrecote steak naar jouw keuze bestellen en thuis laten bezorgen. Voor je het weet heb jij het lekkerste stukje vlees in huis en kan je beginnen met bakken.