Crool
Financieel

Ieder moment geld opladen op je Prepaid creditcard

Het fijne aan een creditcard is dat je altijd makkelijk en snel kunt afrekenen, ook als je online transacties doet. Wanneer je bestelt bij een webshop bijvoorbeeld, kun je direct afrekenen met je creditcard. Het nadeel van de creditcard is dat er vaak veel geld op staat en je met grote limieten kunt betalen. Wanneer je de pas kwijtraakt of als hij gestolen is, loop je het risico geld te verliezen.

De Prepaid creditcard is daarom een goed alternatief voor de ‘gewone’ creditcard. Met een Prepaid kun je altijd geld op je pas opladen. Je bepaalt dus zelf hoeveel geld er op je creditcard staat, zodat je niet het risico loopt dat je grote bedragen kwijtraakt. Omdat je ieder moment geld kunt opladen op je Prepaid creditcard, kun je hem gebruiken wanneer je wil en zoveel je wil. Wat dat betreft is hij te vergelijken met de OV-chipkaart, maar dan zonder alle rompslomp die daarbij komt kijken.

Alle voordelen van een gewone creditcard
Een Prepaid creditcard werkt precies hetzelfde als een gewone creditcard. Met de kaart kun je overal afrekenen, het maximale bedrag dat je kunt uitgeven is het bedrag dat jij op je kaart hebt staan. Je hebt alleen het nummer van je creditcard nodig wanneer je online transacties doet. Anders dan bij een gewone creditcard, worden er bij deze transacties geen betalingsgegevens achtergelaten en je hoeft geen persoonlijke gegevens te koppelen aan de kaart. De Prepaid creditcard is volledig anoniem.

Goedkoop en makkelijk
Je verwacht misschien een addertje onder het gras wanneer je leest over alle voordelen van de Prepaid creditcard. Dit addertje blijft echter achterwege. Ook de kosten voor de kaart zijn bijzonder laag. De kosten variëren wel per aanbieder, maar je betaalt doorgaans niet meer dan enkele tientallen euro’s per jaar. Daar komt bij dat het opladen van geld op je kaart zeer gemakkelijk gaat. Dit kan bijvoorbeeld zeer eenvoudig met iDeal. Het geld staat direct na de transactie op je Prepaid creditcard, die je vervolgens overal kunt gebruiken. Omdat je zelfs geen bankrekening nummer op hoeft te geven bij de aanschaf van de kaart, scheelt het je veel gedoe en tijd ten opzichte van de aanvraag van de gewone creditcard.

https://www.facebook.com/Ietsdoenofferte