Crool
Image default
Financieel

Moet jij een Wft-certificaat behalen? Doe het op deze manier

Wat is Wft?

Op 1 januari 2007 is er een nieuwe wet van kracht gegaan: de Wft. Wft staat voor: Wet op het Financieel Toezicht. Deze nieuwe wet was een initiatief van de Rijksoverheid en dient om de kwaliteit van financiële dienstverlening te waarborgen. Zo kan de Rijksoverheid namelijk bijhouden wie er allemaal financieel advies geven en of zij hier bekwaam voor zijn. In de wet staat namelijk dat iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening in het bezit moet zijn van een Wft-certificaat. Een ander doel van Wft is om de consument te beschermen. Tegen bijvoorbeeld oplichting. De consument vertrouwt namelijk veel geld toe aan een financiële instelling, zoals een bank of verzekeraar. Met een Wft-certificaat op zak straal je dus ook vertrouwen en gezag uit naar de klant. 

Wil jij zeker weten je Wft-certificaat behalen en dat in één keer? Schrijf je in voor de Wft-opleiding. 

Er zijn in totaal negen verschillende Wft-specialisaties. Iedere specialisatie is voor een ander vakgebied. Het diploma die jij nodig hebt, is dus ook afhankelijk van de functie die je uitvoert. 

De Wft-diploma’s die je kunt behalen, zijn:   

  • Wft Basis 

  • Wft Zorg

  • Wft Consumptief Krediet

  • Wft Schade Particulier

  • Wft Vermogen 

  • Wft Inkomen

  • Wft Schade Zakelijk

  • Wft Hypothecair Krediet

  • Wft Pensioen

Wft-examen

Om in het bezit te komen van een Wft-certificaat dien je een Wft-examen af te leggen. Het examen is goed te doen, mits je je goed voorbereid hebt. Je schrijft je in voor het examen op het moment dat jij denkt dat je hier klaar voor bent. Het examen duurt tussen de 90 en 135 minuten en vindt plaats op een fysieke locatie.

 De examenvragen zijn onderverdeeld in drie categorieën, namelijk: Kennis en Begrip, Professioneel Gedrag en Vaardigheden en Competenties. Wanneer je klaar bent met examen, ontvang je binnen 48 uur de uitslag van DUO. Ben je geslaagd? Dan ben je nu officieel in het bezit van het Wft-diploma. 

Wft-opleiding

Zoals eerder genoemd: het Wft-examen vereist een optimale voorbereiding. Wil jij jouw Wft-certificaat in één keer behalen? Schrijf je dan in voor de Wft-opleiding. Iedere Wft-specialisatie heeft namelijk een eigen opleiding die je klaarstoomt op het examen. 

Je leert gedurende de opleiding alle onderdelen en vaardigheden waarop je tijdens het examen getoetst wordt. De opleiding wordt gegeven door deskundige docenten met ervaring. Ook kun je alvast oefenen met oefenvragen en oefenexamens. Zo test je jouw kennis en weet je zeker of je al klaar bent om je in te schrijven voor het examen. Doe de opleiding en vergroot jouw slagingskansen. 

Wil jij je Wft-diploma behalen zonder moeite? Schrijf je dan vandaag nog in voor de Wft-opleiding en vergroot je slagingskansen enorm. 

http://financieel.hoffelijk.nl