Crool
Image default
Hobby en vrije tijd

Met een assieraad de overledene toch dicht bij je

Het verlies van een dierbare is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Het kan enorm lastig zijn om dit verdriet te verwerken en om te gaan met het feit dat de persoon die je zo liefhad er niet meer is. Veel mensen vinden steun bij elkaar, bijvoorbeeld in familie of vriendenkring, maar soms kan het ook fijn zijn om iets tastbaars te hebben dat je herinnert aan de overledene. Een assieraad kan daarbij helpen.

Een assieraad is een sieraad waarin een kleine hoeveelheid as van de overledene wordt bewaard. Dit kan bijvoorbeeld een hanger zijn voor aan een ketting, een armband of ring, maar ook oorbellen of een sleutelhanger behoren tot de mogelijkheden. Door dit sieraad te dragen kun je op symbolische wijze toch nog verbonden blijven met degene die er niet meer is.

Het dragen van een assieraad kan verschillende voordelen bieden. Zo kan het helpen bij het rouwproces omdat het gevoel geeft dat de overledene nog altijd dichtbij is. Het kan ook troost bieden tijdens moeilijke momenten, zoals verjaardagen of feestdagen waarop je normaal gesproken samen zou zijn geweest met de overledene.

Daarnaast kan een assieraad ook dienen als aandenken aan iemand die misschien wel heel belangrijk voor je was in het leven. Door iets tastbaars te hebben wat jou herinnert aan deze persoon kun je altijd terugdenken aan mooie momenten en herinneringen ophalen.

Er zijn verschillende soorten assieraden verkrijgbaar, van klassiek tot modern en van subtiel tot opvallend. Vaak is het mogelijk om het sieraad te personaliseren met bijvoorbeeld een gravure of een speciale vorm. Hierdoor kun je het sieraad nog persoonlijker maken en er jouw eigen draai aan geven.

Een assieraad of mini urn kan ook een mooie manier zijn om de as van de overledene te verdelen onder familieleden of vrienden. Zo kan iedereen zijn eigen sieraad dragen en toch verbonden blijven met dezelfde persoon.

Het uitzoeken van een assieraad is natuurlijk niet iets wat je zomaar even doet. Het is belangrijk om goed na te denken over wat voor soort sieraad bij jou past en wat voor jou de juiste manier is om verbonden te blijven met de overledene. Ook is het goed om te weten dat er verschillende regels gelden rondom het bewaren en verstrooien van as in Nederland. Zo mag je bijvoorbeeld niet zomaar overal as uitstrooien, maar moet dit gebeuren op daarvoor aangewezen plekken.

Als je besluit om een assieraad aan te schaffen, kun je dit doen via verschillende kanalen. Er zijn gespecialiseerde winkels die zich richten op deze markt, maar ook online kun je veel verschillende opties vinden. Het is belangrijk om goed te kijken naar de kwaliteit van het materiaal waarvan het sieraad gemaakt is en of deze geschikt is voor dagelijks gebruik.

Tot slot willen we benadrukken dat een assieraad weliswaar symbolisch kan zijn, maar dat het niet de enige manier is om verbonden te blijven met een overleden dierbare. Het is vaak belangrijk om ook te praten over het verlies en om steun te zoeken bij anderen die hetzelfde hebben meegemaakt.

https://assieraden-shop.nl/