Crool
Winkelen

De kenmerken van een dartbord

De kenmerken van een dartbord

Zonder dartbord kan je niet darten. Zo simpel is dat. Bij een dartbord spelen enkele zaken een belangrijke rol, waaronder de aanwezige randen op het bord. Heb je interesse om een nieuw dartbord te kopen? Enig onderzoek kan dan absoluut geen kwaad.

In de afgelopen jaren is het aanbod van dartborden namelijk explosief toegenomen. Dit heeft deels te maken met de opkomst van meerdere fabrikanten van dartborden. Daarnaast is de dartsport in de afgelopen jaren weer populairder geworden; dat spreekt bedrijven vaak aan. Het voordeel is echter dat je genoeg keus hebt. Je hebt de keus uit vele verschillende soorten dartborden met bijbehorende prijskaartjes.

Als we in de webshop van Mcdartshop kijken, zien we vele merken terugkomen. Voorbeelden hiervan zijn Dart, Bull’s, One80, Target, Unicorn, Winmau en QXmax. Dit zijn allemaal merken die hun naam gevestigd hebben binnen de dartwereld.

Als we nader inzoomen op deze dartborden, zien we duidelijke verschillen terug. Deze verschillen zitten onder andere in het verschil tussen de hardheid, tussen de sisal en tussen de spiders. De hardheid van een dartbord spreekt waarschijnlijk voor zich. De termen ‘sisal’ en ‘spiders’ kunnen echter vraagtekens oproepen.

Sisal is een vezel dat je veelal in vloerbedekking en touw terug vindt. Als een dartbord een hoge mate van sisal heeft, is het dartbord helder van kleur. Het prijskaartje van een sisal dartbord ligt over het algemeen wel iets hoger.

De benaming ‘spiders’ heeft betrekking op de bedrading, oftewel de randen, van het dartbord. Hoe dunner de spiders zijn, hoe beter. Je hebt dan tenslotte minder kans om een bouncer te gooien.

Zoals je kan lezen, moet je bij de aanschaf van een nieuw dartbord op meerdere facetten letten. Vergelijk daarom de verschillende borden goed met elkaar en kom tot de juiste keuze.

https://www.mcdartshop.nl/nl/category/dartbord-kopen/