Crool
Woningen

Een wereldkaart op hout als muurdecoratie

Wil jij graag iets nieuws toevoegen aan jouw interieur? Dan is een wereldkaart op hout als muurdecoratie een leuk idee. Er zijn veel wereldkaarten waar je uit kan kiezen, van groot tot klein en in allerlei verschillende kleuren. Een wereldkaart als muurdecoratie past in vrijwel ieder interieur! In deze blog vertellen we je alles over hoe je een wereldkaart als decoratie kunt gebruiken.

Wereldkaart op hout aan de muur

Het is erg leuk om een wereldkaart op hout aan een muur te hangen. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende groottes. Ga bijvoorbeeld voor klein en subtiel als je niet zo’n grote muur hebt, of in een grote ruimte juist voor een grote maat. Het is leuk om de landen in te kleuren die je ooit hebt bezocht. Zo heb je ook meteen een goed gespreksonderwerp wanneer er iemand op bezoek komt!

Leuke ideeën voor wereldkaart muurdecoratie

Je kunt een wereldkaart muurdecoratie in allerlei verschillende kleuren krijgen. Het is wellicht een leuk idee om te kiezen voor een aparte kleur. Hierdoor maak je van de wereldkaart een échte eyecatcher. Zoals al eerder gezegd is het leuk om de landen in te kleuren waar je ooit bent geweest. Maar het is ook leuk om bijvoorbeeld vlaggetjes te prikken in de landen die je ooit hebt bezocht. Ook is het een leuk idee om een wereldkaart van één halfrond te nemen. Als jij bijvoorbeeld affiniteit hebt met landen die op het noordelijk halfrond liggen, kun je een wereldkaart nemen waar alleen het noordelijk halfrond op te zien is. Er kan dan ook wat dieper op de details worden ingegaan, zoals steden die te zien zijn op de kaart.

Wist je dat?

In verschillende delen in de wereld worden verschillende soorten wereldkaarten gebruikt. Zo ziet een wereldkaart in Australië en Nieuw-Zeeland, China, Japan en Korea en Oost-Azië er anders uit dan de wereldkaart die gebruikt wordt in het westerse gedeelte. De wereldkaart van Europa, zoals wij hem kennen, wordt ook gebruikt in Amerika en Afrika.

https://www.worldofart.nl/