Crool
Auto’s en Motoren

Besparen op je vaste kosten met een goedkope autoverzekering

Als mensen krijgen we elke maand opnieuw te maken met verschillende vaste kosten. Dat is ook niet meer dan normaal. Tegen veel van deze vaste kosten kunnen we maar weinig doen. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Door een beetje moeite te doen is het namelijk mogelijk om de kostprijs van je autoverzekering stevig naar omlaag te halen. Bovendien kan je dit ook doen zonder dat je daarvoor moet inleveren op vlak van dekkingen. Lijkt dit jou ook wel wat? Zou je bijgevolg graag willen kunnen achterhalen hoe een goedkope autoverzekering afsluiten ook voor jou perfect tot de mogelijkheden kan behoren? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de zeer interessante mogelijkheden die we op deze pagina aan je voorstellen.

            Heb je voldoende aan een dekking tegen derden?

De meeste mensen die met absolute zekerheid een goedkope autoverzekering willen afsluiten kijken daarvoor natuurlijk in de richting van een WA-verzekering. Dit type van goedkope autoverzekering staat er echter om bekend enkel en alleen schade aan derden in te dekken. Met andere woorden, wanneer er ook schade is ontstaan aan je eigen auto zal je deze schade altijd zelf moeten vergoeden. Dit uiteraard tenzij het gaat om een ongeval waarbij de schuld bij de derde partij is gelegen. In dat geval zal het zijn of haar WA-verzekering zijn die in jouw kosten zal tussenkomen. Vanuit jouw eigen verzekering wordt schade aan jouw auto helaas nooit gedekt en dus ook niet vergoed. Stel jezelf daarom altijd de vraag of het in de praktijk voor jou nu al dan niet voldoende is om een WA-verzekering af te sluiten.

            De beperkt cascoverzekering, de gulden middenweg

Een goedkope autoverzekering afsluiten die toch ook schade aan het eigen voertuig indekt? Dan kan je daarvoor kijken in de richting van de beperkt cascoverzekering. Voor deze verzekering geldt dat ze de WA-polis omvat samen met nog een aantal andere polissen. Je kan bij het afsluiten van dit type verzekering dan ook rekenen op deze aanvullende dekkingen:

 

  1. Een dekking voor schade als gevolg van brand- en waterschade;
  2. Een dekking voor een aanrijding met een wild dier;
  3. Dekkingen voor schade als gevolg van inbraak of vandalisme;
  4. Een dekking voor glasbreuk, ook bij een sterretje;

 

De bovenstaande dekkingen zorgen ervoor dat je auto toch een stuk uitgebreider is verzekerd dan enkel en alleen door middel van een WA-verzekering. Ook een beperkt cascoverzekering kan in de praktijk eigenlijk vrij eenvoudig als goedkope autoverzekering worden afgesloten.

            Goedkoop een allrisk verzekering afsluiten, kan dat?

Een vraag die ongelofelijk veel mensen zich stellen heeft te maken met het feit of er ook mogelijkheden bestaan tot het afsluiten van een goedkope allrisk autoverzekering. Voor een allrisk verzekering geldt dat ze alle mogelijke vormen van schade aan het voertuig indekt. Dit betekent automatisch dat er vrij hoge kosten voor worden aangerekend. Een echt goedkope autoverzekering wordt de allrisk dan ook eigenlijk nooit. Toch bestaan er wel degelijk verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat ook de premie van deze verzekering een stuk lager kan uitvallen dan je mogelijks in eerste instantie had verwacht.

               1.) Zijn aanvullende dekkingen nog nodig of niet?

In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen die een allrisk autoverzekering afsluiten er ook voor kiezen om één of meerdere aanvullende dekkingen aan te vragen. Het kan daarbij dan bijvoorbeeld gaan om de bestuurdersverzekering. Wat bovendien ook te denken van een rechtsbijstandsverzekering? Al deze verschillende verzekeringen bieden een bepaald risico in. Dit gezegd hebbende is het uiteraard ook zo dat ze een bepaalde meerprijs met zich meebrengen. Stel jezelf in de praktijk altijd de vraag of de extra dekkingen deze meerprijs in de praktijk al dan niet waard zijn. Ze kunnen immers de globale kostprijs van je autoverzekering aanzienlijk verder de lucht in stuwen.

               2.) Kan je werken met het eigen risico van de verzekering?

Het is opvallend hoeveel mensen in de praktijk als het ware bang blijken te zijn van het eigen risico dat is verbonden aan een verzekering die ze hebben afgesloten of willen afsluiten. Dit geldt zeker ook voor de autoverzekering. Het aanpassen van dit eigen risico kan in de praktijk nochtans zeer interessant zijn. Door het verhogen van het eigen risico gebeuren er eigenlijk twee verschillende zaken. Het gaat hierbij om de volgende:

 

  1. De periodieke verzekeringspremie wordt verlaagd;
  2. Het bedrag dat je bij schade zelf moet betalen wordt verhoogd;

 

Voor het merendeel van de mensen geldt dat zij vaak heel wat jaren rijden zonder dat ze ook maar op eender welk moment hun verzekering moeten aanspreken. In dat geval is het wellicht het interessantst om het eigen risico wat te verhogen. Dit geldt zeker ook voor mensen die een nieuwe, dure auto hebben aangekocht, maar daar eigenlijk niet zoveel kilometers mee doen. Ook voor hun kan het verhogen van het eigen risico uiteindelijk leiden tot het afsluiten van een lekker goedkope autoverzekering. Dit zelfs wanneer het gaat om een allrisk polis.

 

Ga je, bij je auto verzekeren, je allrisk verhogen? Hou er dan uiteraard wel altijd rekening mee dat je bij eventuele schade een hoger bedrag zelf zal moeten ophoesten. Het spreekt voor zich dat je dit altijd in het achterhoofd dient te houden. Enkel en alleen op die manier is het immers mogelijk om je financiële situatie te vrijwaren van bepaalde schade die je lijdt.

               3.) Een allrisk, goedkope autoverzekering vergelijken is een must

De bovenstaande tip geldt eigenlijk niet alleen maar voor het afsluiten van een allrisk autoverzekering. Wil je met zekerheid een goedkope autoverzekering kunnen afsluiten? Dan zal meteen duidelijk worden dat het altijd van belang is om een vergelijking uit te voeren. Enkel en alleen op die manier wordt het duidelijk bij welke partij je met absolute zekerheid de beste verzekering voor je auto zal kunnen afsluiten. Let wel, hou er rekening mee dat de premieberekening ook altijd wordt uitgevoerd op basis van een aantal extra punten. Het gaat hierbij onder meer om het risicoprofiel waar je zelf als bestuurder over beschikt. Ook de specificaties van de auto die je gaat verzekeren spelen een niet onbelangrijke rol.