Crool
Bedrijven

Geen gedoe meer met lonen

Het verwerken van de salarisadministratie, waarschijnlijk van geen enkele (zelfstandige) ondernemer een favoriete taak. Behalve de tijd die erin gaat zitten, is het namelijk ook nog eens een foutengevoelige taak waarbij fouten je duur kunnen komen te staan. Daarmee bedoelen we boze werknemers die niet hun salaris correct ontvangen, maar ook zeker niet in de laatste plaats de belastingdienst. Zij willen en moeten natuurlijk ook correcte gegevens van je ontvangen.

Voor veel ondernemers is het daarom wellicht een beter idee om de salarisadministratie uit te besteden. Dat kan heel goed bij een loonbureau. Zij nemen de gehele salarisadministratie van je over, inclusief alle bijbehorende taken. Ook een bereken salaris kun je bijvoorbeeld aan zo’n bureau overlaten.

Dat geeft jou natuurlijk in ieder geval al meer tijd om te besteden aan de rest van de zaken binnen jouw bedrijf. Het bespaart je ook personeelskosten als je iemand zou moeten vinden om aan te nemen voor dergelijke zaken. En bovendien kan een goed loonbureau je ook snel en goed helpen. De meeste loonbureaus streven er namelijk naar om binnen 24 uur verzoeken te behandelen en dat is natuurlijk heel erg fijn. Dat stelt jou als werkgever ook in staat om beloften te doen wanneer je werknemers hierom vragen. Bovendien kun je zelf ook makkelijk alle gegevens over je personeel en betalingen inzien, wanneer je dat maar wil. Dat kan dus ‘gewoon’ onder kantoortijden zijn maar kan net zo goed zondagochtend worden ingezien.

Ook je werknemers kunnen wanneer zij dat maar willen, bij hun eigen gegevens. Zij kunnen heel eenvoudig loonstroken inzien en downloaden naar hun eigen computer. Dit geldt ook voor de jaaropgave, ook deze kan eenvoudig worden gedownload. Je kunt ook instellen dat men automatisch een e-mailtje ontvangen bij nieuwe loonstroken en de jaarlijkse jaaropgave. Daar heb je dus zelf geen omkijken meer naar.

http://www.cbbs.nl