Crool
Bedrijven

De verzorging van je koe

Als boer zijnde wil je toch het beste voor je koeien, maar je wil daar waar mogelijk natuurlijk ook nog wat geld besparen. Je wilt natuurlijk niet geld besparen op het welzijn van je koeien, maar met de juiste apparatuur is het mogelijk om je koeien het beste te geven terwijl hun welzijn er niet op achteruit gaan, maar je het wel zult merken in de portemonnee. Zo kun je zelf ook nog eens wat geld overhouden op de koeien en het op andere gebieden spenderen op je boerderij.

Met goed agrarisch advies kun je vaak een hoop geld besparen en met dat advies weet je ook precies met welke apparatuur je dat kan doen. Een van de voorbeelden is het gebruik van een voorkoeler. Met de voorkoeler wordt het vee water gebruikt om melk te koelen. In plaats van dat je twee aparte installatie nodig hebt voor het water en de koeling, kan dat nu worden gecombineerd en zo kan er dus tot wel 50% op de energiekosten worden bespaard als het neerkomt op de koeling van de melk.

Daarnaast kun je dan dat geld weer gebruiken om ervoor te zorgen dat je koeien het nog comfortabeler krijgen in hun stal. Daarmee zou je bijvoorbeeld een koeborstel kunnen kopen. Deze borstel zorgt voor de hygiëne van de koe. De borstel gaat een ontzettend lange tijd mee en zorgt ervoor dat de koe netjes schoon blijft. Als gevolg hiervan heb je ook veel minder kans op parasieten en andere ziektes. De borstel zorgt ervoor dat de hele koe schoon is, want hij kan ook de onderkant van de koe netjes schoonmaken. Dit gedeelte mis je vaak bij de koe, maar dit is toch ook wel het gedeelte wat het makkelijkste vies wordt. Win dus wat goed advies in voor het beste voor je koe.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl