Crool
Electronica en Computers

Coderen in de horeca

Als restauranteigenaar wil je natuurlijk altijd voorkomen dat jij producten serveert die niet vers zijn of misschien zelfs bedorven zijn. Wanneer dit wel gebeurt kan het jouw restaurant een hele slechte naam bezorgen. En een slechte naam zorgt natuurlijk voor weinig klandizie. En zonder klandizie kan jouw zaak niet voortbestaan. Het is daarom zaak dat jij als restauranteigenaar altijd je zaakjes goed op orde hebt.

 

Het begint vaak bij het coderen van je producten. Heel vaak is het zo dat restauranteigenaars geen codeersysteem gebruiken om hun producten te coderen. Dit resulteert vaak in een vriezer die vol staat met voedsel waarvan een groot deel eigenlijk niet meer verantwoord gebruikt kan worden. Dit als je de regelgeving van de voedsel en warenautoriteit aanhoudt als restauranteigenaar. Het is belangrijk dat de restauranteigenaars zich gaan realiseren hoe belangrijk het is om hun goederen te gaan coderen. Natuurlijk is het belangrijk voor de naam van hun eigen zaak maar misschien nog wel belangrijker is de algemene volksgezondheid van Nederland. Dit breng je ernstig in gevaar wanneer je producten serveert die eigenlijk niet meer geserveerd mogen worden. Om je producten te coderen is het handig om zelf een codeer printer in huis te hebben. Het is een eenmalige investering die goed zal zijn voor het restaurant maar vooral voor de volksgezondheid.

 

Er zijn verschillende onderzoeken die al hebben uitgewezen dat restaurants die coderen allereerst lekkerder voedsel serveren en daardoor ook veel meer klanten trekken. Zo kun je als restauranteigenaar bepaalde keurmerken krijgen wanneer blijkt dat jij inderdaad goed codeert. Met zo keurmerk toon jij naar de buitenwereld dat jij vers voedsel serveert. Dit keurmerk mag je daarna ook overal vermelden, van je voordeur tot je website. Overal kun je het zichtbaar maken.

 

Zorg er daarom voor dat je gaat coderen, je helpt jezelf en uiteraard je medemens er ontzettend mee. Wacht niet langer!

 

http://www.kba-metronic.com/nl/