Crool
Image default
Electronica en Computers

Waarom je een GPS tracker wilt voor jouw huisdier

Als u een hond of kat hebt die ontsnapt en het hele land doorreist, kunt u overwegen een GPS-apparaat voor het traceren van huisdieren te gebruiken. Dezelfde technologie die boswachters in staat stelt gemerkte dieren te volgen, kan een eigenaar in staat stellen verdwaalde of verloren huisdieren op te sporen. U kunt kiezen voor een halsband ontwerp of een rugzak type dat werkt met een harnas.

Bekijk hier GPS trackers voor katten

Voordat u overhaast een GPS-apparaat voor het volgen van huisdieren aanschaft, moet u een paar dingen in overweging nemen. Ten eerste heeft het systeem niet alleen een GPS-ontvanger nodig, maar ook een zender zodat de locatie van het dier kan worden doorgegeven. Dit betekent meestal dat een dienstverlener nodig is.

Sommige huisdier-volgsystemen worden gebruikt met GSM (Global System for Mobile communication) dat gebruik maakt van uw GSM mobiele telefoon en een SIM (Subscriber Identity Module) kaart voor het volgen. Let op: de SIM-kaartprovider moet een dienst hebben in het gebied waar u het apparaat zult gebruiken.

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de informatie die uw GPS ontvangt. Deze omvatten via de huistelefoon, internet en software die op uw computer is geïnstalleerd. Telefonische toegang wordt niet aanbevolen en geïnstalleerde software beperkt uw toegang tot informatie. Internettoegang tot uw GPS-gegevens is de aanbevolen manier. U logt in, voert uw wachtwoord in en uw huisdier is gelokaliseerd.

Met software voor het vinden van huisdieren kunt u de grenzen van uw huisdier bepalen en deze naar uw computer uploaden. Als uw huisdier zijn grenzen overschrijdt, gaat er een alarm af en kunt u snel lokaliseren waar het dier is gebleven. Als u met uw huisdier buiten zijn grenzen reist, kunt u het alarm uitschakelen, of als u een ander gebied bezoekt, kunt u nieuwe grenzen uploaden. Bij de meeste systemen kunt u meer dan één gebied invoeren.

Alle GPS-toestellen verschillen in geavanceerdheid, net als de GPS voor het volgen van huisdieren. U kunt kiezen voor een apparaat dat alleen de locatie aangeeft, of u kunt een apparaat aanschaffen dat u de locatie aangeeft en informatie over hoe u daar kunt komen, met inbegrip van referentiepunten langs de weg. Zoals bij elk product zal het bedrag dat u uitgeeft de mogelijkheden van uw systeem bepalen. Als uw dier een waterliefhebber is, zorg er dan voor dat het apparaat waterdicht is.

Er is een verschil tussen hondenspeurhalsbanden en GPS-apparatuur voor het volgen van huisdieren. De eerste zijn meestal beperkt in bereik tot ongeveer een halve mijl en zijn niet effectief als uw dier is gestolen en uit het gebied is verwijderd. Bakenapparaten kunnen alleen worden gezien binnen het bereik van het licht.

Een GPS-apparaat voor het volgen van huisdieren dat niet wordt gedragen, is nutteloos. Als u het geld investeert, zorg er dan voor dat uw huisdier het zijne de hele tijd draagt. Ja, dierenverraders zullen soms halsbanden verwijderen, maar een verrassend aantal denkt er niet aan dit te doen. In combinatie met microchippen en registratie zullen GPS-apparaten voor het opsporen van huisdieren een lange weg afleggen om ervoor te zorgen dat uw verloren huisdier wordt teruggevonden.

 

https://www.securitythuis.nl/