Crool
Huishoudelijk

Gas of inductie, wat is de juiste keuze voor jou?

Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe kookplaat, zal je de keuze hebben uit verschillende modellen en merken, maar nog belangrijker: je zal moeten kiezen tussen gas of inductie. Dit is niet altijd een makkelijke keuze. Gelukkig helpt onderstaand artikel je al een stapje vooruit!

 

Wanneer kies je het best voor inductie?

Of je het best voor gas of inductie kiest, hangt af van verschillende factoren. Hieronder gaan we het voornamelijk hebben over de redenen om voor inductie te kiezen!

Als je opzoek bent naar de veiligste kookplaat, dan kies je het best voor een inductiekookplaat. Deze wordt namelijk automatisch uitgeschakeld, wanneer er geen pan meer opstaat. Dat is voornamelijk handig, wanneer je kleine kinderen in huis hebt. Kleine kinderen zijn nieuwsgierig en zouden wel eens hun handen op de kookplaat durven leggen, als ze dit doen bij een inductiekookplaat, dan zullen ze zich dus niet verbranden! Hoewel een inductiekookplaat duurder in aankoop is, is deze soort kookplaat toch de beste keuze als je opzoek bent naar de voordeligste, want hij is veel energiezuiniger dan een gaskookplaat. Daarnaast is deze kookplaat beter voor het milieu!

 

Wanneer kies je het best voor gas?

Misschien zit je al een tijdje te twijfelen tussen gas of inductie, maar leunt je voorkeur toch naar een gaskookplaat. Dat kan zeker, want ook deze soort kookplaat heeft zo zijn voordelen!

Bij een inductiekookplaat kan het soms vervelend zijn dat je het vuur niet kunt zien. Waardoor je niet precies kunt inschatten hoe krachtig een stand is, dat probleem heb je niet bij een kookplaat op gas. Sommige mensen vinden het ook gewoon fijner om te werken met gas, omdat ze dat gewoon zijn en dat omdat ze houden van de sfeer die zo’n kookplaat creëert. Daarnaast is een gaskookplaat een betere keuze voor bepaalde gerechten; als je bijvoorbeeld dol bent op wokken, dan is deze soort kookplaat de betere keuze, omdat het vuur van een gaskookplaat veel sterker is, waardoor je maaltijd sneller gereed zal zijn!