Crool
Image default
Huishoudelijk

Plakfolie raam tegen inkijk

Ben jij het ook beu? Die mensen die voorbij lopen en een eindeloze blik bij jou thuis naar binnen werpen? Sommige mensen zijn zo nieuwsgierig dat ze het liefst voor je huis blijven stil staan om eens even alles van binnen te bekijken. Heel vervelend voor jou als bewoner. Je wilt je immers vrij in je huis voelen en zeker niet bekeken. Gelukkig is er een oplossing.

Plakfolie raam werkt anti-inkijk

De meest snelle effectieve oplossing tegen inkijk is om plakfolie voor ramen te gebruiken. Een raamfolie met bijvoorbeeld een melkglas look of gezandstraalde look zorgt ervoor dat men niet meer een nieuwsgierige blik bij jou naar binnen kunt werpen. Het enige nadeel van plakfolie met anti inkijk effect is het feit dat je er zelf dan ook bijna niet meer door naar buiten kan kijken.

 

Wel naar buiten kijken, niet naar binnen

Wil je liever zelf wel naar buiten kunnen kijken? Dan zou je een spiegelfolie of one way vision folie op je ramen kunnen aanbrengen. Bij beide folies kun jij overdag wel naar buiten kijken, maar de mensen die buiten zijn, kunnen niet bij jou naar binnen kijken. Het voordeel van het spiegelende folie is het feit dat het ook nog eens zonwerend werkt. Toch werkt dit folie niet altijd. Hieronder lees je de uitzondering op het anti inkijk effect.

 

Soms toch naar binnen kijken door dit folie?

Ja, je leest het goed. Soms kan er door dit folie namelijk tóch nog naar binnen worden gekeken. En dat is op de momenten wanneer het buiten donkerder wordt/is en jij in je woning het licht aan gaat doen. Op zo’n moment is het gehele effect verdwenen. Maar in principe kun je dan ook de gordijnen dicht doen. Er valt buiten immers toch niets meer te zien. Folies waarbij het inkijkwerende effect altijd aanwezig is, bestaan niet. Dus het spiegelfolie of het one way vision plakfolie zijn hierin echt de beste opties!

Interressant?
Klik hier dan voor plakfolie raam en hier voor zonwerende folie ramen.