Crool
Woning en Tuin

Een prachtig dak van riet

Het is niet alleen isolerend maar ook een prachtig plaatje om naar te kijken: een rieten dak. Al eeuwen wordt dit materiaal gebruikt om daken mee te bedekken en vooral steile daken worden met riet bekleed. Een rietendak werd vroeger als de dakbedekking van de armen gezien, maar dat imago is helemaal veranderd in de loop der jaren. Nu is een rieten dak juist chique en voegt het echt wat toe aan je huis en de uitstraling van je huis. Een goed rietdekkersbedrijf kan snel en vakkundig een mooi rieten dak voor u leggen waar u zeker een jaar of 30 tot 40 plezier van zult hebben. Na die periode moeten er vaak delen van het dak vervangen worden maar daarna kunt u er weer een aantal jaren helemaal tegenaan.

Meer dan eens bestaat een rieten dak niet alleen uit riet. Om het fundament van het dak te verstevigen, wordt er onder het riet vaak gebruik gemaakt van dakpannen. Waar rieten daken vroeger dus voor de armen waren en bovendien niet brandveilig, is dat tegenwoordig een opgelost probleem. De methoden van tegenwoordig zorgen ervoor dat een rieten dak tegenwoordig net zo veilig is als ieder ander dak als het aankomt op brandveiligheid. Het gaat bovendien echt niet minder lang mee dan een dak van bijvoorbeeld beton of dakpannen.

Je hebt ook nog de keuze tussen riet uit de natuur en riet van kunststof. Dat klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, maar gelukkig zie je er eigenlijk helemaal niks van dat het riet niet van echt riet is maar van kunststof. Dat kan tegenwoordig heel netjes worden nagemaakt. In combinatie met dakpannen onder het (kunststof) riet kun je op die manier een ontzettend duur en bovendien prachtig uitziend dak maken. Het zal je huis een extra luxe uitstraling geven en echt iets toevoegen aan de uitstraling van je huis.

http://www.rietwerk.nl