Crool
Electronica en Computers

Gegevens over de zaak

Veel winkels hebben dagelijks een redelijk aantal bezoekers die de winkel betreden en eventueel ook een product of dienst aanschaffen. Je zal veel moeite en tijd in een zaak moeten steken als je wilt dat je klanten blijft behouden en om resultaten te boeken. Een inzicht in bestaande- en nieuwe klanten is daarom van groot belang en daar zijn aardig wat technieken voor om gerichte statistieken te bemachtigen. Dit noemen wij ook wel analytics retail en die kunnen allerlei gegevens aan het licht brengen van de winkel en de nieuwe- en bestaande klanten. Vanuit daar kunnen er conclusies worden getrokken en vervolgens  een nieuwe strategie uitkiezen of een bestaande strategie verbeteren om meer verkopen en/of bezoekers te realiseren voor de zaak.

Het bedrijf in kwestie, die de winkel hiermee kan helpen is het bedrijf Crumbbase. Dit bedrijf werkt met een zogenaamde passanten teller. Crumbbase geeft door middel van haar systemen inzicht in het aantal passanten dat de winkel heeft, hoe vaak de klanten terugkomen en hoelang de klanten in de winkel aanwezig zijn. Daarnaast is zelfs de looproute van de passanten te zien en kunnen er conclusies worden getrokken naar aanleiding van het aantal bezoekers en het aantal verkopen.  Dit is natuurlijk erg handig voor een winkelier, aangezien hij op deze manier steeds meer te weten komt over de klanten en/of passanten van zijn of haar winkel.

Nu vraag je je af, hoe komt een bedrijf aan al deze informatie? Het speciale systeem dat Crumbbase gebruikt is niet te zien door klanten, daardoor kan er nog effectiever gegevens worden gemeten. Er worden verschillende Wi-Fi sensoren geplaatst in- en voor de winkel die een signaal opvangen van de passanten met een smartphone. Enigste vereiste is dat zijn of haar Wi-Fi signaal wel ingeschakeld staat, zodat de Wi-Fi sensoren ook daadwerkelijk de passanten kunnen meten en gegevens kunnen worden opgeslagen. Tegenwoordig loopt bijna iedereen met  een smartphone, dus het resultaat zal erg betrouwbaar zijn, aangezien er genoeg respondenten zullen zijn!

http://www.crumbbase.nl/