Crool
Image default
Onderwijs

Kunstzinnige workshops met professionele begeleiding

Verbreed je mogelijkheden

Ga er als docent maar aanstaan: elke keer weer een nieuwe kunstzinnige activiteit verzinnen voor je leerlingen. En dan moet je die activiteit ook nog verzorgen! Dat laatste beperkt je natuurlijk in je creativiteit. Want er zijn een hoop kunstzinnige activiteiten die je prima kunt ondernemen met kinderen, maar die wel om vakkundige begeleiding vragen. Het kan dan ook een goed idee zijn om eens in de zoveel tijd culturele activiteiten te organiseren in samenwerking met een externe partij. Daarmee nemen de mogelijkheden van de vormen van kunstonderwijs die je kunt aanbieden namelijk enorm toe! We geven je een aantal voorbeelden.

Techniekles op de basisschool

Techniekles op de basisschool: is dat nog niet veel te vroeg? Nee hoor! Technologie wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Dus hoe jonger kinderen ermee vertrouwd raken, hoe beter. Haal bijvoorbeeld docenten in huis die de leerlingen de basics van programmeren kunnen leren, die samen met de leerlingen stroomcircuits kunnen aanleggen als onderdeel van een kunstwerk of die hun hand er niet voor omdraaien om de leerlingen te laten zien hoe ze een robotje maken. Een echte: die na afloop vrolijk door de klas wandelt. En ook met een 3D-printerpen doen de leerlingen zichzelf versteld staan met de fantastische creaties die ze kunnen maken.

Een verrassend cultureel zelfportret

Leerlingen die op de middelbare school zitten, moeten een aantal keer een cultureel zelfportret maken. Hiermee brengen ze in beeld hoe ze zich verhouden tot kunst en cultuur en hoe die relatie door de jaren heen verandert. Op zich is er helemaal niks mis mee om dit te doen in de vorm van een ‘saai’ dossier. Maar érgens klopt het natuurlijk niet: reflecteren op kunst en cultuur en dit dan doen in een tekstdocument dat je uitprint op een A4’tje. Er zijn een hoop kunstprofessionals die wéten dat dit anders kan. Omdat ze inmiddels al een heleboel leerlingen geholpen hebben om hun cultureel zelfportret te rappen, te etsen of te animeren.

https://www.grotebroer.nl