Crool
Image default
Zorg

Werken in de zorg? Hier zijn een aantal beroepen die je kunt beoefenen

Als je graag met mensen omgaat en sociaal bent en al in het bezit bent van een diploma, meld je dan snel aan voor de Amesfoort zorg vacature. De corona crisis heeft laten zien hoe belangrijk de zorg is. De zorgsector is ook erg groot en heeft goede vooruitzichten voor de toekomst. In Nederland werken meer dan 1 miljoen mensen in de zorg. Hoewel computers en robots steeds meer taken overnemen, blijft het werken met en voor mensen belangrijk in de zorg. Daarom is de zorgsector minder gevoelig voor automatisering. In dit artikel lees je meer over de verschillende beroepen.

Verpleegkundige 

Een verpleegkundige heeft veel verschillende taken om voor patiënten te zorgen en hen te behandelen. Je kunt helpen met het wassen en aankleden van patiënten, hiernaast heb je nog veel meer taken. Als verpleegkundige speel je een belangrijke rol bij het helpen van patiënten om beter te worden en hun gezondheid te verbeteren. Je kunt werken op verschillende plekken, zoals instellingen voor mensen met een beperking en revalidatiecentra. En als je wilt, kun je jezelf specialiseren in een bepaald gebied binnen de verpleegkunde. Meld je snel aan voor de Gooi en Vecht zorg vacature als je net bent afgestudeerd en naar werk zoekt.

Huisarts

Een huisarts is heel belangrijk in de gezondheidszorg. Mensen gaan als eerste naar de huisarts als ze gezondheidsproblemen hebben. De huisarts praat met de patiënt om te weten wat er aan de hand is, doet onderzoek en geeft advies of behandeling. Dit kan gebeuren in de praktijk van de huisarts of bij een bezoek aan huis. De huisarts mag ook medicijnen voorschrijven. Als een patiënt ernstige gezondheidsproblemen heeft, verwijst de huisarts hen door naar specialisten voor verdere onderzoeken en behandelingen.

Verzorgende IG

Het beroep van een verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) is op dit moment erg moeilijk te vervullen in de zorgsector. Er zijn veel vacatures voor verzorgende IG die nog niet zijn ingevuld. Als verzorgende IG ben je verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding van mensen die extra hulp nodig hebben. Je bent het vaste aanspreekpunt voor familieleden en mantelzorgers. Taken zoals het helpen bij dagelijkse activiteiten zoals wassen en aankleden en het verzorgen van wonden horen bij de verschillende taken van een verzorgende IG.

Voedingsassistent

Voedingsassistenten en servicemedewerkers zijn erg belangrijk in het ziekenhuis. Ze zijn vriendelijk en zorgen op een creatieve en gezonde manier voor het eten en drinken. Samen met andere collega’s zorgen ze ervoor dat het eten aan de wensen van de patiënten voldoet. Naast het verzorgen van het eten, kunnen ze ook andere taken hebben, zoals schoonmaken en zorgen voor het welzijn van de patiënten. Welke baan kies jij?