Crool
Image default
Zorg

Dagbesteding in Zeeland voor jongeren met een rugzakje

Sommige jongeren hebben het net wat lastiger dan hun leeftijdgenootjes. Dagbesteding in Zeeland kan dan helpen om ze meer zekerheid en zelfvertrouwen te geven. Het werken met de paarden en bezig zijn in de vrije natuur geeft rust en daardoor de ruimte om eventuele problemen aan te pakken of te werken aan een beter zelfbeeld. Een zorgboerderij kan dan een ideale plek zijn om hier op een positieve manier mee bezig te zijn. Uiteraard onder deskundige begeleiding. Ook jongeren met een beperking hebben vaak baat bij werken op een zorgboerderij. In hun eigen tempo, en afgestemd om hun eigen niveau, kunnen ze bezig zijn in de stallen en met de paarden. Kies altijd voor een erkende zorgboerderij, zo kun je bijvoorbeeld het PGB van je kind gebruiken als tegemoetkoming in de kosten.

Kennismaken op de zorgboerderij

Als je denkt dat dagbesteding in Ovezande, in Zeeland, ook voor jouw kind een oplossing kan bieden dan ben je van harte welkom om kennis te komen maken op zorgboerderij SAM-en in Ovezande, gemeente Borsele. Samen met jou en je kind kijken we wat de mogelijkheden zijn. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met beperkingen of met een heftige gebeurtenis waardoor je kind niet goed in zijn vel zit. Er kan een plan opgesteld worden om ervoor te zorgen dat je zoon of dochter het leven weer leuk gaat vinden en bijvoorbeeld de draad op school weer kan oppakken.

Meer informatie over de zorgboerderij in Zeeland

Zeeland is de provincie die ook in ons hedendaagse jachtige leven rust uitademt. De weidsheid van het landschap, het water en de duinen zorgen voor minder stress en spanningen. Dagbesteding in Zeeland is dan ook een prima manier om een jongere met een rugzakje weer zichzelf te laten zijn. Neem een kijkje op de website van SAM-en en wie weet is dit precies wat jouw kind nodig heeft. Heb je vragen dan kun je uiteraard altijd contact opnemen.

https://www.sam-en.nl/