Crool
Image default
Beauty en verzorging

Botox zones: wat zijn ze en welke zones zijn er?

Een ‘Botox zone’ is gewoon een bepaald deel van je gezicht waar ze botox inspuiten om rimpels minder te maken of te voorkomen. Meestal gaat het om plekken in het bovenste deel van je gezicht, en afhankelijk van waar je rimpels hebt, kiezen ze een specifieke plek voor de injecties. Door botox in bepaalde spieren te spuiten, bewegen die spieren even wat minder. Hierdoor worden de rimpels die komen door steeds dezelfde spierbewegingen minder zichtbaar. Meer weten over botox Amsterdam? Er zijn drie plekken in je gezicht waar dokters vaak botox gebruiken.

De fronsrimpel zone

De zone voor fronsrimpels is het gebied tussen je wenkbrauwen. Als je boos of geconcentreerd kijkt, span je die spieren aan en krijg je daar verticale rimpels. Als je in dit gebied botox laat zetten, zorgen ze ervoor dat die spieren even niet meer kunnen bewegen. Hierdoor worden de fronsrimpels minder of ze gaan zelfs helemaal weg.

De voorhoofdslijnen zone

De zone met voorhoofdslijnen gaat over de grote spieren op je voorhoofd die zorgen voor die horizontale strepen. Door botox te gebruiken, kunnen ze die spieren laten ontspannen, zodat je voorhoofd gladder wordt en die lijnen minder opvallen.

De kraaienpootjes zone

De zone voor kraaienpootjes is het gebied rond je ogen, vooral aan de buitenkant. Als je lacht of glimlacht, krijg je daar die kleine lijntjes, die kraaienpootjes genoemd worden. Als je daar botox laat zetten, kunnen die lijntjes minder worden. Resultaat? Je gezicht zal er jonger uitzien.

Hoeveel botox per zone?

Hoeveel botox ze per zone gebruiken, kan nogal verschillen. Dat hangt af van een paar dingen, zoals welk soort botox ze gebruiken en hoe diep je rimpels zijn. Meestal praten ze over ‘eenheden’ botox, bijvoorbeeld 50 eenheden per zone.

Wat kost een zone botox?

Wat een botox-behandeling kost per zone kan nogal verschillen per kliniek en wat je precies wilt laten doen. Sommige klinieken hebben een vaste prijs per zone, terwijl bij andere de prijs afhangt van wat jij nodig hebt. Zorg dat je van tevoren goed vraagt hoe het zit met de kosten, zodat je precies weet waar je aan toe bent.