Crool
Image default
Beauty en verzorging

Gefermenteerd rijstwater verbetert de structuur van jouw krullen

De haren die we zien op ons hoofd, zijn eigenlijk de afgestorven haarcellen die vanaf de levende wortel naar buiten groeien. De haarwortel zit in een haarfollikel, een zakje met bloedvaten dat de wortel voedt. Daar wordt de dikte en de kleur van je haar bepaald en de snelheid waarmee het groeit. Bij Rice Up! Rijstwater kun je gefermenteerd rijstwater kopen voor jouw krullen. Doordat het zowel het ‘afgestorven’ gedeelte als de haarfollikel stimuleert, wordt je haar vol en veerkrachtig.

De verschillende groeifases van je haar

Haren groeien in drie fases. In de anagene fase maakt de haarfollikel continue nieuw haar aan. Rijstwater zorgt ervoor dat alle benodigde voedingsstoffen aanwezig zijn om stevige krullen te maken. Deze fase duurt twee tot zes jaar. Daarna komt een haar in de katagene fase, waarin het de maximale lengte heeft bereikt en stopt met groeien. In de uiteindelijke telogene fase wordt de oude haar door een nieuwe haar naar buiten geduwd en valt uit.

Invloeden van buitenaf kunnen je haar beschadigen

Zo gauw je haar naar buiten is gekomen, hoort er niet meer veel aan te veranderen. De structuur van het haar is zo gemaakt dat het water kan opnemen en daardoor zichzelf kan revitaliseren. Het gebruik van chemicaliën en/of een stijltang kan deze structuur beschadigen, waardoor je haar zijn natuurlijke vitaliteit verliest. Rijstwater helpt om de haarschubben van je krullen weer te herstellen waardoor je haar de natuurlijke porositeit terug krijgt en weer gaat stralen.

Een natuurlijk eeuwenoud recept

Aziatische vrouwen hebben vaak prachtig vol haar. Dat zit misschien deels in hun genen, maar ze weten ook heel goed hoe ze voor hun haar moeten zorgen. Het rijstwater van Rice Up! Is gebaseerd op een eeuwenoud recept uit China. Dit wondermiddel van rijstwater bevat verschillende aminozuren (proteïnes) die de structuur van je krullen ondersteunen en/of herstellen. Daarnaast bevat het de vitaminen en mineralen die je haarwortel nodig heeft om gezond nieuw haar te maken.