Crool
Image default
Beauty en verzorging

Huidprobleem: Acne

Acne ontstaat wanneer kleine gaatjes in de huid, de zogenaamde haarzakjes, verstopt raken. Sebaceous klieren zijn kleine klieren die zich aan de oppervlakte van uw huid bevinden. De klieren zitten vast aan haarzakjes, dat zijn kleine gaatjes in je huid waar een individuele haar uit groeit. Wanneer deze follikels verstopt raken door vuil en olie, hopen bacteriën zich op en veroorzaken acne. Er zijn veel verschillende redenen waarom iemand acne kan hebben. De meest voorkomende reden voor acne is gelegen in hormonen die androgenen worden genoemd, waaronder testosteron en dihydrotestosteron. Androgenen hebben vooral invloed op jonge mensen die de puberteit doormaken.

Acne is een veel voorkomende aandoening die mensen van alle leeftijden en van beide geslachten treft. Hoewel het periodes van opflakkeringen en remissies doormaakt, die voor de meeste lijders meestal enkele jaren duren, zijn er ook mensen die het grootste deel van hun leven acne hebben. Acne ontstaat wanneer bepaalde veranderingen in de cellen die de binnenkant van je haarzakjes bekleden, ervoor zorgen dat je haarzakjes verstopt raken met dode huidcellen en olie uit je huid. Acne kan een of meer delen van uw lichaam aantasten, waaronder uw gezicht, nek, rug, borst en schouders.

We weten dat het moeilijk kan zijn om de beste acnebehandeling voor je huid te vinden – er zijn zoveel verschillende manieren om acne te behandelen dat het moeilijk kan zijn om uit te zoeken welke de beste is. Zelfs als je al je hele leven een vorm van acne hebt, kunnen de puistjes die we als volwassenen hebben anders zijn dan de acne die we als tiener hadden en kunnen ze moeilijk te verhelpen zijn, afhankelijk van zaken als hormonen, veranderingen in huidtype en -textuur, en littekenvorming. Omdat het leven al moeilijk genoeg is zonder ons eindeloos zorgen te maken over de toestand van onze huid, sprak SELF met dermatologen om uit te zoeken welke acnebehandelingen het meest effectief zijn – voor alle soorten puistjes. Lees verder om te weten te komen wat acne veroorzaakt en wat de beste acnebehandelingen en -medicijnen zijn om je zuurverdiende geld aan uit te geven.

De puistpleisters van COSRX zijn het beste wapen tegen puistjes, omdat ze puistjes-dodende ingrediënten bevatten (zie deze lijst), maar ze drogen enorm uit en zijn lastig te verwijderen. COSRX Acne Pimple Patch Master beweren anders te zijn: in plaats van daar gewoon te blijven zitten en smurrie te verzamelen, absorberen ze actief talg met behulp van hydrocolloïde, wat een mooie manier is om water-geactiveerde gel te zeggen.

https://kocosmo.nl/