Crool
Image default
Beauty en verzorging

Katoenen hamamdoek kopen? Ga naar Badgoedtextiel.nl

Je ziet ze tegenwoordig overal: hamamdoeken. Maar wat is een hamamdoek eigenlijk en waarvoor gebruik je hem? De hamamdoek is een traditionele, dunne handdoek die oorspronkelijk gebruikt werden (en nog worden) in een Turks badhuis, een hamam. Deze doek heet ook wel pestemal of fouta.

Kenmerken van de hamamdoek

De hamamdoek is gemaakt van dun geweven hydrofiel katoen. Dat betekent dat hij veel vocht opneemt, zacht aanvoelt op de huid, goed lucht doorlatend is en een licht bobbelige structuur heeft. Omdat de doek zo lekker dun is, is hij heel geschikt om op vakantie mee te nemen als strandlaken. Hij neemt namelijk veel minder plaats in dan een gewoon strandlaken of een gewone badhanddoek.

De voordelen van een katoenen hamamdoek

Normale handdoeken en strandlakens zijn dik en hebben een vleug. Daardoor zijn ze wel lekker zacht, maar ze nemen ook veel plaats in én ze drogen maar heel langzaam. Dat kan op vakantie een nadeel zijn. Maar een katoenen hamamdoek is plat geweven en daardoor heb je deze nadelen niet. Daar komt bij dat je de doek ook gemakkelijk om je heen kunt knopen. Je gebruikt hem dan als ‘cover up’ als je op het strand of bij het zwembad even wat minder naakt wilt zijn als je rondloopt. Er zijn tutorials waar je kunt zien hoe je van je hamamdoek zelfs een tijdelijk topje of een halterjurkje kunt maken.

Meer toepassingen van de hamamdoek

De hamamdoek doet het ook goed als decoratie van je badkamer. Je krijgt meteen het gevoel dat je in een luxe spa bent, als je een stapel van deze doeken neerlegt of er eentje nonchalant over een stoeltje drapeert.
Je kunt hem ook op je ligbedje of ligstoel in de tuin leggen, voor een prettige, absorberende ondergrond. Maar vooral is hij natuurlijk geschikt om je mee af te drogen, waarna hij weer snel opdroogt als je hem ophangt.

Kortom, een hamamdoek is een superhandige uitvinding (die overigens al honderden jaren bestaat).

Waar koop je je katoenen hamamdoek? Bij Badgoedtextiel.nl

Als je een ruime keuze hamamdoeken wilt, ga dan naar Badgoedtextiel.nl. Hier vind je allerlei hamamdoeken, in diverse kleuren, van pastel tot fel gekleurd. De meeste doeken hebben franjes, maar er zijn ook hamamdoeken zonder franjes. De hamamdoeken van Badgoedtextiel zijn van uitstekende kwaliteit en gaan daardoor lang mee. Was ze niet warmer dan 30 graden en je weet zeker dat je er jarenlang plezier van. Of je ze ze nu als badlaken, kleed om op te liggen of als omslagdoek gebruikt, je zult je hamamdoeken nooit meer willen missen. Eigenlijk zou iedereen minstens een paar hamamdoeken in huis moeten hebben en Badgoedtextiel.nl is dé plaats om ze te kopen.