Crool
Image default
Mode en Kleding

Het voordeel van een bh tijdens een workout

Het voordeel van een bh tijdens een workout

 

Voor iedere vrouw die wel eens zonder een goede bh een workout heeft gedaan, kan vast beamen dat dit niet heel prettig is. Vooral niet wanneer je wat grotere borsten hebt, zullen ze tijdens het sporten al snel alle kanten op kunnen bewegen. Dit is daarom dus ook juist de reden waarom het is aan te raden altijd een sport bh te dragen. Doe je dit niet, dan zal je al snel merken dat je last krijgt van je rug, nek of schouder en nog ergens eventueel letsel aan je borsten tot gevolg. Zorg daarom voor een goede bh, van de voordelen tijdens het sporten zijn enorm. We hebben speciaal voor jou een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet, die jouw kunnen helpen ervan overtuigd te raken dat het daadwerkelijk van belang is.

 

Je houdt het langer vol

 

Wanneer je tijdens het sporten een goede outfit draagt, dan zal je merken dat je het een stuk langer kunt volhouden. Met name als het gaat om een sport bh. Vooral tijdens het hardlopen is dit een essentieel onderdeel van de outfit. Tijdens het hardlopen beweegt je lichaam namelijk nogal veel. Draag je dan een goede sportbh, dan zullen je borsten goed op de plek blijven zitten, waardoor er geen klachten kunnen ontstaan. Een sport bh draag je immers niet zoals badmode omdat het mooi moet zijn, maar het dient ook vooral een functioneel doel te hebben. Hetzelfde geldt overigens ook voor een zwangerschaps bh. In de basis hebben ze beide dezelfde functie, dat is het ondersteunen van de borsten en ervoor zorgen dat ze niet te veel kunnen bewegen. 

 

Minder kans op blessures

 

Kans op een blessure is er natuurlijk altijd. Toch kun je het wel tot het minimum beperkt. Eén van de manieren waarop je dit kunt doen, is door het dragen van de juiste schoenen en een goede bh. Dit mag zowel een anita bh zonder beugel zijn, als een sport bh met beugel. Veel vrouwen vinden het namelijk niet fijn wanneer er een beugel in de bh zit tijdens het sporten, want dit kan ervoor zorgen dat het in de huid prikt. Wel is het verstandig, dat wanneer je sporten beoefent waar je extreem veel beweegt, zoals bijvoorbeeld bij het hardlopen, dat je kijkt naar een bh die zorgt voor extra ondersteuning. Dit hoeft niet perse door middel van een beugel, maar kan ook gewoon met een extra stukje vulling in de cup.