Crool
Mode en Kleding

Pofbroeken

Een pofbroek is een wijdvallende broek waarvan de uiteinden van de broekspijpen nauw om de benen sluiten. Als je hem net onder de knie hebt, noemt men het een knickerbocker, of een plusfour(tot 10cm onder de knie). Natuurlijk zijn er ook andere lengtes die regelmatig voorkomen, van heel kort tot op de enkels. Onder de pofbroeken worden meestal kousen gedragen, zodat de benen geheel bedekt zijn. Destijds werd in Nederland dit model broek schalks een aelkorf genoemd, een verwijzing naar het verborgen mannelijk geslachtsdeel.

Wanneer zit een pofbroek het lekkerst?

Dit is een vraag die erg belangrijk kan zijn in je zoektocht naar pofbroeken. De lekkerste pofbroek kan namelijk net dat extra setje geven waar je naar zocht in je resultaten. Wanneer je een te strakke of veel te grote pofbroeken hebt, kan je niet meer optimaal genieten van de ruimte in deze broek. Er zijn veel verschillende soorten pofbroeken, verschillende kleuren en verschillende maten. Natuurlijk is dit voor iedereen anders, dat ligt aan je persoonlijke voorkeuren, smaak en bewegen, niet te los en niet te strak. Als je een verkeerde maat pofbroek hebt kan dit leiden tot frustratie zorg dus altijd dat je een goede maat kiest, want niemand wilt de hele tijd zijn broek omhoog sjouwen omdat de broek afzakt.

 

Waar komt de pofbroek vandaan?

De pofbroek is in de tweede helft van de zestiende eeuw ontstaan in Spanje en bevatte een overdaad aan dure stoffen, die in verticale stroken werden genaaid. Tot aan het einde van de zeventiende eeuw bleef de pofbroek in deze vorm in de mode, waarbij de lengte van de broek in de loop der tijd varieerde. In de twintigste eeuw werd de plusfour nog tot in begin jaren 40 gedragen als sportkleding bij onder andere golf en honkbal. De knickerboxer werd vooral door jonge jongens gedragen. In de Westerse herenmode is het kledingstuk sindsdien niet langer aanwezig. In het Midden-Oosten dragen zowel mannen als vrouwen soms nog pofbroeken, zoals de traditionele salwar.

 

 

https://www.fishermanspants.nl/harembroeken/pofbroeken/