Crool
Image default
Vervoer en transport

Tips om VCA certificaat te halen

Tijdens je werk in een sector waarbij sprake is van een verhoogd veiligheidsrisico krijg je te maken met de zogeheten VCA. Dit staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Wanneer je werkt in bijvoorbeeld de bouw dan krijg je te maken met deze checklist, waarbij je vooraf een VCA cursus moet doen. Het certificaat wat je hiermee ontvangt is nodig om te laten zien dat jij op een veilig, gezonde en milieuvriendelijke manier je werk kan doen. Nadat je deze cursus hebt gevolg dien je een examen te doen, zodat jij het certificaat kan halen. De beste tips om dit examen te halen hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Succes!

Bestel een lesboek

Een goed begin is het halve werk en daarom is het van belang, om vooraf je cursus een lesboek in huis te halen. Dit biedt ondersteuning bij je VCA cursus, waardoor je altijd in de mogelijkheid bent om de stof achteraf nogmaals door te kijken. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een e-learning, waarbij je vanuit je computer aan de slag gaat met de materie.

Proefexamen

Het voordeel van e-learning, is dat je online proefexamens kunt maken die lijken op het echte examen. Hierdoor weet je dat je goed voorbereid bent en daarnaast zijn deze proefexamens altijd up-to-date. Je weet dus precies wat je te wachten staat en je kunt de onderdelen oefenen waar je nog moeite mee hebt.

Lees goed

Begrijpend lezen is voor veel mensen soms nog wel eens moeilijk, zo merken we tijdens de VCA cursus. Daarom benoemen we dit onderdeel expliciet, omdat het belangrijk is om goed de vraagstelling te lezen. De vraagstelling laat namelijk vaak al zien wat voor soort antwoord er gegeven moet worden. Wanneer er gevraagd wordt wat de veiligste optie is, dan kunnen hier meerdere veilige opties staan opgesomd. Echter, vragen ze naar de meest veilige, dus dit moet je dan ook antwoorden.

https://eurotransportcollege.com/vca-cursus/