Crool
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een stalen tuintafel

Ben je op zoek naar een nieuwe tuintafel? Met de kerst voor de deur heb je misschien een extra tafel nodig en dan is een model dat je straks in de tuin kunt gebruiken een slimme keuze. Heb je wel eens gedacht aan de mogelijkheden van een stalen tuintafel? Staal wordt steeds vaker gebruikt bij meubels. Niet alleen voor binnen maar ook voor buiten. Het gebruik van dit materiaal heeft veel voordelen en die zijn de moeite waard om te ontdekken. Daarom hebben we al die voordelen voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Lees snel verder als je op zoek bent naar een nieuwe aanwinst voor in de tuin.

Robuust en stevig

Een stalen tuintafel doet het goed buiten omdat het een model is dat robuust en stevig is. Staal kan tegen een stootje en dat is handig voor buiten. De poten kunnen een stevig blad dragen en je bent flexibel in de vorm die je de poten geeft. Er zijn allerlei modellen te krijgen en daar zit altijd wel een vorm bij die je mooi vindt. Tegenwoordig is de scheidslijn tussen de tafel voor buiten en die voor binnen dun en dat zie je terug in de vormgeving. Steeds meer modellen passen prima in een woonkamer en komen ook in de tuin tot hun recht.

Op maat te maken stalen tuintafel

Als je kiest voor een stalen tuintafel dan kun je alle kanten op. We gaven al aan dat er heel veel mogelijkheden zijn op het gebied van een stalen onderstel. Daarnaast kun je het materiaal makkelijk een kleurtje geven dat je leuk vindt. Het is een fluitje van een cent om alle RAL kleuren te geven aan het materiaal. Zo maak je je eigen tafel helemaal op maat. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende bladen voor op het onderstel. Wat de mogelijkheden zijn vertellen we je hieronder. 

Vrije keuze tafelblad

Als je kiest voor een stalen tuintafel dan is het onderstel van staal. Het tafelblad kan van allerlei soorten materiaal gemaakt worden. Je kiest zelf wat je het mooiste vindt. Hou je van natuurlijke materialen? Dan kun je kiezen voor een bovenblad van hout of van natuursteen. Beide materialen geven het model een heel ander aanzien met een natuurlijk voorkomen. Je kunt ook kiezen voor een glazen blad of voor een blad dat is gemaakt van keramiek. De laatste lijkt wel op natuursteen maar is dat niet. Het is een samenstelling van componenten die in allerlei patronen en kleuren gemaakt kan worden.

Weinig onderhoud met stalen tuintafel

Het grote voordeel van een stalen tuintafel is dat deze onderhoudsvrij is. Je hoeft weinig te doen om het onderstel goed te houden. Het is bewerkt en in kleur gespoten en dat gaat een aantal jaren mee. Daarnaast is het materiaal stabiel en kan het tegen een stootje. Het schoonhouden van het model is eenvoudig. Veel meer dan een doekje en een sopje heb je niet nodig. Het is niet aan te raden om met een schuurspons het materiaal te lijf te gaan.

Combineer de stijlen binnen en buiten en bestel ook een stalen eettafel!