Crool
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van plisségordijnen en jaloezieën

De keuze uit soorten raamdecoratie is eindeloos. Er zijn verschillende soorten, kleuren, varianten, types en transparanties. Om de juiste keuze te maken is het handig om daarom altijd eerst even goede research te doen voordat je op aankopen overgaat. 

 

In deze blog gaat het over plisségordijnen en jaloezieën, deze twee soorten raamdecoratie zijn verschillend van elkaar, maar hebben ook zeker een paar dingen overeen. Ze hebben allebei een speelse en tijdloze uitstraling. Daarnaast zijn ze goed te combineren met gordijnen. Hierdoor kun je profiteren en genieten van nog meer voordelen, functies en eigenschappen. 

 

Plisségordijnen voor elke ruimte in huis

Plisségordijnen hebben een tijdloze uitstraling en brengen veel sfeer in een kamer. Ze zijn beschikbaar in twee verschillende transparanties waardoor ze in iedere ruimte tot hun recht komen. Verduisterende plisségordijnen komen vooral voor in de slaapkamer. Met deze verduisterende plissés creëer je een verduisterde kamer, de dikke stof zorgt ervoor dat er geen licht van buiten binnen komt. Hierdoor kun je genieten van een donkere kamer een goede nachtrust. Plisségordijnen zijn één van best isolerende raamdecoratie. Dankzij de honingraatstructuur komt er een extra laag stilstaande lucht die een isolerende laag creëert. Daarnaast zorgt de dikke laag stof van verduisterende plisségordijnen ook nog voor extra isolatie. 

 

Lichtdoorlatende plisségordijnen komen veel voor bij woningen aan de straatkant. Je kunt namelijk niet door deze semi-transparante stof heen kijken, deze zijn dus ideaal voor je privacy. Een voordeel aan deze plissés is dat ze wel genoeg licht doorlaten. Plisségordijnen zijn eenvoudig te bedienen dankzij het top down, bottom up systeem. Zo heb je veel speling en invloed op het bepalen van lichtinval en privacy. 

 

Sfeer creëren met jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontalen lamellen die eenvoudig zijn te kantelen. Hierdoor krijg je veel invloed in het bepalen van de hoeveelheid licht dat je in huis wilt hebben. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen. Deze speelse raamdecoratie is beschikbaar van hout, aluminium en pvc. 

 

Houten jaloezieën hebben een natuurlijke, stoere en warme uitstraling. Een houten jaloezie komt veel voor in woonkamers en creëren een wellness sfeer in huis. Ze worden gemaakt van bamboe of lindehout en worden afgeleverd met een mooi afgewerkt houten profiel. 

Jaloezieën van aluminium en pvc zijn beide vochtbestendig en daarom erg populair in de badkamer of keuken. Aluminium jaloezieën hebben een strakke, luxe en chique uitstraling. Aan pvc jaloezieën is het mogelijk om een houtnerf aan toe te laten voegen. Hierdoor creëer je een jaloezie met de eigenschappen van pvc en de uitstraling van hout.