Crool
Woning en Tuin

Kweekkast nodig? Wij helpen je graag verder

Waarom je een kweekkas kopen wilt

Misschien ben je er de laatste tijd over na aan het denken om een kweekkas te kopen en zo jouw eigen groenten, kruiden of wat dan ook te gaan verbouwen, maar waarom heb je eigenlijk een kweekkas nodig, en heb je eigenlijk wel een kweekkas nodig?

Een kweekkas heb je natuurlijk niet per se nodig, maar het maakt het kweken van groenten of fruit wel een stuk makkelijker en meer succesvol, dus het is zeker een goed idee om zo’n kas aan te schaffen. Maar hoe komt dat dan?

Binnen een kweekkas heb je volledige controle

Wanneer jij jouw planten in een kweekkas houdt dan heb je de volledige controle over de hoeveelheid water, wind, luchtvochtigheid etc. Zo kun je de omstandigheden precies afstemmen op wat de plant van jouw keus nodig heeft. Ook kun je er op die manier beter voor zorgen dat er geen insecten of ziektes in jouw planten komen. Op die manier wordt de oogst natuurlijk ook meer succesvol.

De temperatuur gaat uiteraard omhoog

Door de glazen wand van een kas is het in een kas warmer dan daarbuiten, hierdoor kun je planten laten groeien die het anders buiten niet zouden overleven. Ook kun je planten op die manier laten overwinteren, anders zouden ze in de kou en de sneeuw sterven

Zoals je ziet zitten er best een paar voordelen aan een kweekkas kopen voor jouw planten, je hebt meer controle over het klimaat en de koude buitentemperatuur is niet langer een probleem. Ik kan je dus zeker aanraden om een kweekkas te kopen wanneer jij jouw planten beter wilt laten groeien, je zult er spijt van krijgen als je de juiste kweekkas uitkiest. Naast kweekkassen kunnen wij u helpen met kweekbenodigdheden. Bezoek hiervoor onze webshop.

https://www.kemerinktuintrends.nl/moestuin/broeikas-kopen.html