Crool
Beauty en verzorging

Hallo mooie huid, bye bye pigmentvlekken!

Heel veel mensen onder ons zijn jammer genoeg niet tevreden met hun uiterlijk of hebben altijd wel iets aan te merken op hoe ze zijn. Een storend punt dat vaak niet wordt bedacht is het hebben van pigmentvlekken. Het lijkt iets klein en helemaal niet frustrerend te zijn maar voor vele mensen is dit toch wel vaak iets dat ze aan zichzelf zouden willen veranderen. Een pigmentvlek op je arm of op je been valt natuurlijk ook niet zo hard op. Maar heb je bijvoorbeeld pigmentvlekken op bovenlip dan is dit een hele andere situatie. Vele mensen die dit hebben voelen zich er onzeker door omdat het kan lijken alsof je een snor hebt. Donkere vlekken in het gezicht kunnen altijd voorkomen maar niemand heeft graag dat het lijkt alsof je een snor hebt. Daarom hier een aantal dingen die je kan doen tegen die vervelende vlekken!

 

Voorkomen is beter dan genezen

Je zou het misschien niet verwachten maar pigmentvlekken op bovenlip kan je echt wel proberen te voorkomen. Een belangrijke tip om geen pigmentsnor te hebben is om niet te vaak je bovenlip te gaan harsen. Boven je bovenlip harsen is zeer agressief en kan daarom als reactie pigmentvlekken gaan geven. als je harst, doe dit dan niet te vaak en als je het doet, smeer dan achteraf even een voedende crème. Ook UV stralen is een grote oorzaak van pigmentvlekken. Je huid maakt namelijk pigment aan om deze te beschermen. Daardoor krijg je een mooi bruin kleurtje. Maar soms kan het ook al eens mislopen en ontstaat er een ophoping van dit pigment waardoor je dus die vervelende vlekken krijgt. Goed insmeren met zonnecrème is dus de boodschap.

Chemische peeling

Donkere vlekken in het gezicht kan je natuurlijk ook behandelen met een chemische peeling. Dit is een behandeling waarbij je bovenste huidlaag als het ware weg geschraapt wordt met een chemische crème. Dit vraagt vaak extra zorg na de behandeling want je neemt uiteindelijk je belangrijkste beschermlaag van de huid weg. Daarom is het belangrijk om bij een chemische peeling de nazorg goed uit te voeren. De neveneffecten die kunnen ontstaan bij zo’n behandeling zijn een rode huid, bultjes, jeuk en korstjes. Vergeet niet dat dit maar een tijdelijke bijwerking is en je hier even snel van verlost bent.

 

Smeer Skinlight

Pigmentvlekken op bovenlip verwijderen kan je met behulp van een pigmentvlekken crème. Er is er maar één de beste voor en dat is Skinlight. Deze crème heeft tal van voordelen: hij is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten, hij is zeer zuinig en heeft een neutrale PH waarde. Allergische reacties op Skinlight hoef je dus niet te verwachten, ongeacht het huidtype dat je hebt. Meteen naar de drogist dus en aanschaffen die handel!