Crool
Image default
Beauty en verzorging

De markt van Koreaanse gezichtsverzorging

De Koreaanse gezichtsverzorging markt is een van de grootste gezichtsverzorging markten in de wereld. Wereldwijd worden er Koreaanse producten geïmporteerd. Veel Aziatische toeristen gaan ook op vakantie naar Zuid-Korea om gezichtsverzorging te kopen. Veel van zulke toeristen komen uit China, Japan, Taiwan en Singapore. Zo zijn er in de wijken in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, waar veel toeristen komen, vaak verkopers aanwezig die ook Chinees, Japans of Engels spreken. Bovendien worden er veel Koreaanse gezichtsverzorging producten geëxporteerd naar de landen waar deze cosmetica toeristen vandaan komen, zoals China, Japan en Taiwan. De cosmetica is daar zelfs zo populair dat bepaalde bekende ketens, winkels hebben in verschillende landen in Azië.

Koreaanse gezichtsverzorging in Nederland

In Nederland zijn Koreaanse gezichtsverzorging winkels helaas nog niet aanwezig, toch worden er veel Koreaanse gezichtsverzorging producten geïmporteerd naar Nederland. De afgelopen jaren hebben we een grote groei gezien in online webshops. Deze websites importeren Koreaanse gezichtsverzorging en verkopen deze door aan de Nederlandse consument. Als je nog makkelijker aan je Koreaanse gezichtsverzorging wilt komen, kun je gelukkig ook dichter bij huis kijken. Sommige Koreaanse producten zijn namelijk zo populair dat ze nu ook verkocht worden bij al bestaande Nederlandse cosmetica ketens. Op andere plekken kan je dan weer producten vinden die ook in Korea zijn gemaakt, maar niet door een bekend Koreaans merk.

Masuka Mask

Een voorbeeld van deze webshops is Masuka Masks, ze verkopen Koreaanse gezichtsmaskers op de Nederlandse markt. De oprichters waren zelf ook geïnspireerd toen zij afreisden naar het Oosten en in contact kwamen met de Koreaanse gezichtsverzorging in Zuid-Korea. Dit wilde zij graag introduceren in Nederland. Sinds 2019 importeren zij Koreaanse gezichtsmaskers van populaire Koreaanse merken, zoals IOPE. Dr. Jart en Sulwahsoo. Allemaal luxe merknamen uit Zuid-Korea die wereldberoemd zijn. Bovendien kan je cadeaupakketten bestellen voor je geliefde, met een gezichtsmasker en haarband van Masuka Mask!